O nama

Omladina JAZAS Novi Sad je jedna od najstarijih organizacija u Srbiji koja punih 20 godina u kontinuitetu sprovodi programe usmerene ka deci i mladima. U početku smo se kao organiazcija prevashodno bavili prevencijiom bolesti zavisnoti i HIV/AIDS-a putem vršnjačke edukacije, ali smo tokom godina proširili naše aktivnosti i postali jedna od najaktivnijih omladiskih organizacija kod nasi. Danas se pored redovnih programa vršnjačke edukacije, bavimo i poboljšanjem opšteg položaja i uslova života mladih kao i svim temama vezanim za mlade.

Tokom godine u okviru naših redovnih aktivnosti kroz vršnjačku edukaciju obuhvatimo više od 6000 mladih, kroz Omladinske novine  preko 210120 000 mladih, više od 90 mladih tokom organizacije letnjih i zimskih školica i treninga i oko 100 dece i mladih kroz programe kampa. Poučeni iskustvom svih ovih godina rada na edukaciji i poboljšanju uslova života i bezbednog okruženja dece i mladih, uočili smo da im je u današnje vreme neophodan prostor u prirodnom okruženju gde će imati mogućnost da se upoznaju sa zdravim načinom života i u okviru kojeg će naučiti da se samostalno pravilno i zdravo razvijaju.

Shodno tome 2014. godine smo porkrenuli Omladinski kamp, prvi kamp ovog tipa specijalizovan za decu i mlade u Vojvodini i šire. Program kampa je osmišljen po uzoru na „woodcraft“ i izviđačke programe od strane instruktora u Savezu izviđača Srbije. Program je takav da deca i mladi uče i rade kroz radionice i igre, koncipirane tako da ih rado prihvataju i u njima učestvuju, a koji je baziran na boravku dece u prirodi i koji kod dece razvija socijalizaciju, osećaj prijateljstva, odgovornost prema okruženju i drugarima, poštovanje vremena i obaveza.

Naš tim čini preko 20 članova – omladinskih radnika, psihologa, pedagoga, profesora fizičkog i izviđačkih instruktora. Kao grupa obrazovanih ljudi koji su svoje iskustvo sticali kroz fakultetsko i neformalno obrazovanje u nekim od najpoznatijih udruženja građana izgradili smo i osmisli jedinstveni koncept u našoj zemlji. Svi članovi tima su obučeni za rad sa mladima i iskusni edukatori za razne omladinske aktivnosti. Više o nama možete pogledati na „20 godina prvi – Omladina JAZAS Novi Sad“