O kampu

Omladinski kamp, kao jedan od najbolje uređenih kampova u Srbiji, se nalazi na obali jezera Štrand u malom vojvođanskom selu Bogojevo, u neposrednoj blizini Odžaka, na 70 km od Novog Sada. Izgradnja kampa po uzoru na najbolje evropske kampove započeta je i završena 2012. godine pod upravom opštine Odžaci. Nekoliko meseci kasnije uz entuzijazam i iskustvo našeg tima posle dugog perioda traženja odgovarajuće lokacije, počinjemo sa pripremom i realizcijom aktivnosti na stvaranju prvog kampa u Srbiji namenjenog deci i mladima.

Danas posle nepunih dve godine, napravili smo jednistveni kamp u Srbiji, koji po konceptu i prostornom uređenju ide u korak mnogih sličnih kampova u svetu.Kamp je jedan od najbolje uređenih kampova u Srbiji, sa kompletnom infrastrukturom, čvrstim objektom za trpezariju, sanitarni blok, kuhinju i boravak, sa čuvarskom službom, alarmnim sistemom, hidrantima, spasiocima, ogradom i noćnim osvetljenjem u celom kampu. Svojim programom, načinom uređenja i oblikom rada, kamp nudi jedinstveni sadržaj, program i pristup rada sa mladima. Omladinski kamp, pod topoloma i na peščanim plažama jezera Štrand, gde posetioci kampuju već 50 godina, predstavlja infrastrukturno uređen prostor sa pristupnim saobraćajnicama, za više od 200 šatora.

U kampu postoje dva zidana objekta, portirnica, prostorija za pripremu hrane, vešernica, sanitarni prostor sa tuševima, prodavnica, klupski prostor i magacini. Glavna atrakcija pored programa kampa i okruženja predstavlja i jezero Štrand nastalo u velikoj poplavi 1926. godine, kada se Dunav sa ovog mesta nije vratio u svoje rečno korito. Jezero je danas uređeno kao jedno od najlepših kupališta u Vojvodini i nema nijednu pritoku niti otoku, što dodatno obezbeđuje čistu vodu za za kupališno rekreativne aktivnosti, koja se filtrira prirodnim putem. Omladinski kamp u skladu sa standardima rada sa mladima, ima sve neophodne uslove za bezbedan boravak dece i poseduje sertifikate i standarde o bezbednostii sigurnosti, stalni nadzor lekara, kvalitetnu kampersku opremu, protivpožarnu opremu i spasilačku službu za aktivnosti na vodi.